Pârjoalele moldoveneşti sunt un deliciu. Pot fi prăjite într-o baie de ulei, însă pot fi gătite şi la cuptor fără nicio picătură de ulei. Ingredientele necesare nu sunt foarte costisitoare şi se găsesc şi-n hipermarketuri şi în pieţe.
CITEȘTE ȘI: Plăcinte țărănești la tigaie: REȚETA cu gust de Ardeal. Nu te vei putea opri din mâncat
Pâinea veche de două zile se pune în apă şi se lasă cel puţin o oră ca să se înmoaie bine. Ceapa şi usturoiul se dau prin robot sau maşina de tocat până se transformă într-o pastă fină. După ce se înmoaie, şi pâinea se dă prin robot. Toate ingredientele se amestecă apoi într-un vas mare.
Se pune sare şi piper după gust. Se mai poate pune o legătură de pătrunjel. Compoziţia se amestecă bine şi se lasă să de odihnească pentru câteva minute.
CITEȘTE ȘI: Ouă cremoase care te vor cuceri de la prima înghițitură: REȚETĂ inspirată de Gordon Ramsay
Separat, se pune pe foc o tigaie cu ulei la încins. Se formează chiftelele, se prăjesc pe ambele părţi, după care se scot din ulei şi se pun pe prosop absorbant.
Dacă vreţi să le faceţi mai puţin calorice, atunci trebuie să le puneţi la copt în cuptor, pe hârtie pergamentată.
„Totodată, într-o cratiţă se toarnă puţină apă pe fund. Se aşează chiftelele. Se pune cratiţa pe foc şi se acopera cu capac. Se lasă în jur de 10 minute să stea sub abur sau până când se evaporă apă”, se arată pe bucătaras.ro.